Wyszukiwarka
Darmowa dostawa!

Poczta Polska - Kurier 48
Dla zamówień od 200 zł.

Olej z Rokitnika 100 ml NOWOŚĆ

Cena:32.00PLN
Do koszyka

PREZENTACJA I REKLAMA

suplement diety

Olej Rokitnikowy 100 ml 
Spożywczy
Tłoczony na zimno

Wysoka jakość

Składniki: 100% olej z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides)

Stosowanie: Spożywać na zimno od 1/2 do 1 łyżeczki do trzech razy dziennie podczas posiłków.
Można dodawać go do sałatek czy dressingów.

Zgodnie z opublikowanymi Oświadczeniami Zdrowotnymi na europejskiej (unijnej) liście PENDING olej z rokitnika pozytywnie wpływa na: (tłumaczenie dosłowne z angielskiej strony) :

- naturalny system odpornośiowy/obronny organizmu;

- na zdrowie skóry;

- na zdrowie układu krążenia;

- na zdrowie układu pokarmowego;

- jako adaptogen (czyli takie zioło, które działając całościowo na organizm wspomaga jego odporność na stres).

 Olej z rokitnika można stosować wewnętrznie i zewnętrznie:

WEWNĘTRZNIE

  • Przy dolegliwościach  ze strony układu pokarmowego: zgaga, wrzody żołądka i dwunastnicy, stany zapalne i choroby jelit, zaparcia.
  • Olej z rokitnika  to bogate źródło flawonoidów (właściwości przeciwutleniające), steroli, garbników (właściwości  przeciwzapalne i antybakteryjne), witamin: A (w postaci Beta- karotenoidów), B i C.
  • Ciekawostką może być fakt, że rokitnik nie zawiera enzymu rozkładającego witaminę C  czyli askorbinazy, a to oznacza, że w miarę upływu czasu zarówno w oleju jak i w suszonych owocach rokitnika ilość witaminy C nie zmniejsza się, tak jak ma to miejsce w przypadku innych owoców.
  • Ponadto olej z rokitnika zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe, głównie Omega-3 i 6, a więc przy regularnym stosowaniu wpływać może na obniżenie cholesterolu, dlatego zalecany jest w profilaktyce choroby wieńcowej, a także przeciwzawałowo.

ZEWNĘTRZNIE

  • Wpływa pozytywnie na stan skóry - nawilża ją i przez to uelastycznia redukując zmarszczki, poprawia gojenie się ran po oparzeniach (np. słonecznych), otarciach, a także polecany jest w schorzeniach skórnych.
  • W kosmetyce stosowany jest jako dodatek do różnego rodzajów kremów używanych do pielęgnacji skóry przesuszonej, zniszczonej, łuszczącej się... patrz Krem z Rokitnikiem

Przechowywać: w ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.
Zróżnicowany i zbilansowany sposób żywienia jest podstawowym warunkiem dobrego zdrowia, a pojedyncze produkty mają relatywne znaczenie w kontekście całego sposobu żywienia.

Kraj Pochodzenia: Ukraina
Producent: SANBIOS ul. Ligocka 17B, Gliwice, tel. 508 551 159.

_________________________________________________________________________

                                      KONIEC PREZENTACJI I REKLAMY

_________________________________________________________________________

 

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
Facebook