Wyszukiwarka
Darmowa dostawa!

Poczta Polska - Kurier 48 - InPost
Dla zamówień od 230 zł.

Acerola Duo Proszek 200g

Cena:64.00PLN
Do koszyka

  Acerola Duo PROSZEK   

Suplement diety  Acerola Duo PROSZEK to połączenie ekstraktu z brazylijskiej aceroli z proszkiem z tego samego owocu w proporcji 70% do 30%.

Acerola użyta do produkcji pochodzi bezposrednio z Brazylii. Nie stosujemy chińskiej aceroli!


Tak przygotowana kompozycja  zawiera nie tylko składniki rozpuszczone w wyciągu, ale także inne, pozostałe składowe pełnego owocu.

Acerola w proszku jest wyjątkowo bogata w witaminę C. Jedna łyżeczka proszku (5g) zawiera ok 1g naturalnej witaminy C, która:

  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego
  • wpływa na produkcję kolagenu, a ten wspomaga funkcjonowanie naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry i zębów
  • zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia, a także walczy z wolnymi rodnikami

Wykaz składników:
ekstrakt z owocu aceroli zwanej popularnie wiśnią z Barbados, proszek z owocu aceroli ( Malpighia glabra).

Zawartość naturalnej witaminy C w dziennej porcji produktu tj. 1/2 łyżeczki: 0,5g co stanowi 625 % dobowego zapotrzebowania na witaminę C.

Sposób użycia:
1/2 łyżeczki proszku jeden raz dziennie lub w porcjach podzielonych, obficie popijając.

Dzieci a naturalna witamina C
Naturalna witamina C jest zalecana dzieciom w każdym wieku.
Sugerujemy, by dzieci do lat czterech, pięciu zażywały witaminę C w soczkach, starsze dzieci mogą przyjmować tabletki lub rozkruszone tabletki lub proszek.
Należy pamiętać - i to jest bardzo ważne (!), by podawać dzieciom witaminę C w takiej formie, aby nie doszło do zaksztuszenia i zadławienia. Dlatego też sugerujemy, aby małym dzieciom podawać proszek mieszając z np. soczkiem lub musem owocowym
Sugerujemy podawać dzieciom witaminę C dwa razy dziennie po 1/4 łyżeczki proszku - równowartość  1/2 tabletki rano i 1/2 wieczorem. Te ilości proponujemy dla dzieci do 6 roku życia.
Dla dzieci starszych 1/2 łyżeczki (porcja maksymalna) dziennie rano.

Niezależnie od powyższych informacji, przypominamy że posiadamy w ofercie Acerolę do ssania, którą polecamy właśnie dzieciom.

 

UWAGA produkt higroskopijny. Przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym i ciemnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

 

Wyprodukowano w Polsce.
Producent: SANBIOS Sp.z o.o ul. Ligocka 17 B, 44-100 Gliwice, www.sanbios.pl

Informujemy, że od dnia 01.01.2022 firma Sanbios Wojciech Pawłowski przekształcona została w SANBIOS Sp.z o.o.

 

 

_____________English version below__________

__________________________________________________

 

Acerola Duo Proszek

Dietary supplement Acerola Duo POWDER is a combination of Brazilian acerola extract with powder from the same fruit in a proportion of 70% to 30%.

The acerola used in the product comes directly from Brazil. We do not use Chinese acerola!

The composition prepared in this way contains not only the ingredients dissolved in the extract, but also other components of the whole fruit.

 

Acerola powder is extremely rich in vitamin C. One teaspoon of powder (5g) contains about 1g of natural vitamin C, which:

  • helps in the proper functioning of the immune and nervous systems
  • affects the production of collagen and by this, supports the functioning of blood vessels, gums, skin and teeth
  • it reduces the feeling of tiredness and fatigue, and fights free radicals

 


List of ingredients:

100% acerola fruit extract, popularly known as Barbados cherry, acerola fruit powder (Malpighia glabra)

 


The content of natural vitamin C in a daily portion of the product → 1/2 teaspoon: 0.5g, which is 625% of the daily requirement for vitamin C.


Use: 1/2 teaspoon of powder once a day or in divided portions.

 
Made in Poland

Producer: SANBIOS Sp.z o.o ul. Ligocka 17 B, 44-100 Gliwice, www.sanbios.pl

 

_____________________________________________

Informacje ogólne:

Acerola
Acerola is one of the richest natural sources of ascorbic acid and contains a plethora of phytonutrients like carotenoids phenolics, anthocyanins, and flavonoids. There is an upsurge of interest in this fruit among the scientific community and pharmaceutical companies over the last few years. The fruit contains an exorbitant amount of ascorbic acid in the range of 1500–4500 mg/100 g, which is around 50–100 times than that of orange or lemon. Having a reservoir of phytonutrients, the fruit exhibits high antioxidant capacity and several interesting biofunctional properties like skin whitening effect, anti-aging and multidrug resistant reversal activity. In spite of possessing an enriched nutrient profile with potent “functional food” appeal, acerola is underutilized in large part of the globe and demands greater attention. [1]

 

[1] Prakash A, Baskaran R. Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers. J Food Sci Technol. 2018 Sep;55(9):3373-3384. doi: 10.1007/s13197-018-3309-5. Epub 2018 Jul 11. PMID: 30150795; PMCID: PMC6098779.

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
Facebook