Wyszukiwarka
Darmowa dostawa!

Poczta Polska - Kurier 48 - InPost
dla zamówień powyżej 250 zł

Acerola pełna smaku-naturalna witamina C

2024-04-04 12:32

ACEROLA PEŁNA SMAKU proszek

Produkt naturalnie bogaty w witaminę C, która wspiera odporność, bez słodzików, bez cukru. 

Suplement diety SANBIOS


Masa netto: 180g proszku

Wykaz składników: acerola ( Malpighia glabra) owoc, proszek


Zawartość naturalnej witaminy C w porcji maksymalnej
2 łyżeczki proszku- 130 mg co stanowi 162,5 % RWS*

*RWS - % referencyjnej wartości spożycia.


Działanie:

- wspiera odporność, układ nerwowy
- poprawia stan naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry
- zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia, a także pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym czyli " walczy" z nadmiarem wolnych rodników.

 

Sposób użycia:
Najczęściej 2 łyżeczki dziennie. Proszek można zażywać bezpośrednio czyli łyżeczkę proszku popijamy płynem
można też stosować jako dodatek do koktajli, jogurtów czy shake'ów.

 

Dzieci a naturalna witamina C
Naturalna witamina C jest zalecana dzieciom w każdym wieku.
Sugerujemy, by dzieci do lat czterech, pięciu zażywały witaminę C rozpuszczoną w soczkach, starsze dzieci mogą przyjmować tabletki, rozkruszone tabletki lub proszek.

Należy pamiętać - i to jest bardzo ważne (!), by podawać dzieciom witaminę C w takiej formie, aby nie doszło do zaksztuszenia i zadławienia ponieważ jest to bardzo niebezpieczne. Dlatego też sugerujemy, aby małym dzieciompodawać proszek mieszając z soczkiem albo z musem owocowym.
Niezależnie od powyższych informacji, przypominamy że posiadamy w ofercie Acerolę do ssania, którą polecamy właśnie dzieciom.

Preparat może być stosowany również przez diabetyków.

 

Przechowywać: szczelnie zamknięty, w suchym i ciemnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
UWAGA: produkt higroskopijny.


Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.
Zróżnicowany i zbilansowany sposób żywienia jest podstawowym warunkiem dobrego zdrowia, a pojedyncze produkty mają relatywne znaczenie w kontekście całego sposobu żywienia.

  

Wyprodukowano w Polsce.
Producent: SANBIOS Sp.z o.o ul. Ligocka 17 B, 44-100 Gliwice, www.sanbios.pl

 

_____________________________

Informacje ogólne:

Acerola is one of the richest natural sources of ascorbic acid and contains a plethora of phytonutrients like carotenoids phenolics, anthocyanins, and flavonoids. There is an upsurge of interest in this fruit among the scientific community and pharmaceutical companies over the last few years. The fruit contains an exorbitant amount of ascorbic acid in the range of 1500–4500 mg/100 g, which is around 50–100 times than that of orange or lemon. Having a reservoir of phytonutrients, the fruit exhibits high antioxidant capacity and several interesting biofunctional properties like skin whitening effect, anti-aging and multidrug resistant reversal activity. In spite of possessing an enriched nutrient profile with potent “functional food” appeal, acerola is underutilized in large part of the globe and demands greater attention. [1]

 

[1] Prakash A, Baskaran R. Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers. J Food Sci Technol. 2018 Sep;55(9):3373-3384. doi: 10.1007/s13197-018-3309-5. Epub 2018 Jul 11. PMID: 30150795; PMCID: PMC6098779.

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
Facebook